Уведомления за открити процедури за разглеждане на Горскостопаски програми и заповеди за приключени такива в РДГ Шумен - http://109.104.223.180/rugsys/uz/index.html

НачалоНовини 2017/09Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

18.09.2017 - Горски служители от РДГ София заловиха нарушители в бракониерски лов

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите - София са заловили двама нарушители на Закона за лова и опазване на дивеча по време на проверка в землището на кв. Ботунец, Столична Община. При инспекцията, направена след получен сигнал, е констатирано, че две физически лица са ловували, без да притежават разрешително за индивидуален лов. Служителите на дирекцията са изготвили констативни протоколи, с които са задържани общо 22 бр. ловни боеприпаси, две ловни оръжия и две яребици, като оръжията и боеприпасите са предадени на служители на РУ на СДРВ. Предстои съставяне на актове на нарушителите.

От началото на ловния сезон до момента, регионалните дирекции по горите са проверили повече от 4000 ловци като са съставени  8 акта за нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са 50 бр. ловни боеприпаси, три ловни оръжия и три броя дребен дивеч.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност