Уведомления за открити процедури за разглеждане на Горскостопаски програми и заповеди за приключени такива в РДГ Шумен - http://109.104.223.180/rugsys/uz/index.html

НачалоНовини 2020/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

06.06.2020 - За втори път Природен парк „Витоша“ е домакин на „Споделени игри“

За втора поредна година Природен парк „Витоша“ беше домакин на „Споделени игри“ на Игликина поляна.Събитието се организира съвместно със „София – европейска столица на спорта” и Национална спортна академия „Васил Левски“. 

И тази година в програмата от 12 вида спорт, игри и викторини взеха споделено участие хора с увреждания. Целта е по естествен път, чрез спорта да бъдат въвлечени в активни действия и хора с различен вид специални нужди. Наред с това участниците в отделните спортни дейности се запознаха с възможностите и спецификите във видовете спорт при тези занимания. 

„Събитието цели социализация и интеграция на хора с увреждания чрез споделени игри в природна среда към възможностите на активният начин на живот чрез спорт“, сподели д-р инж. Анна Петракиева – директор на ДПП „Витоша“. „Вече няколко години тече процеса по представяне и утвърждаване на специализиран център „Игликина поляна“ в ПП „Витоша“ за спорт в планината“, добави тя.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност